Over ons

Er was eens een Heeze zónder Brabantsedag. Maar dat is lang geleden, al ruim 60 jaar … 

Even terug in de tijd: drie mannen in een kroeg (De Zwaan) waren het roerend met elkaar eens: het dorp Heeze kon wel een evenement gebruiken! Zo werd het idee geboren om een boerenoptocht te organiseren. Een optocht met de plaatselijke harmonie, oude boerenwerktuigen, paarden en wagens … Ja, dat leek hen wel wat!  

Natuurlijk lijkt de eerste boerenoptocht in de verste verte niet meer op wat er nu tijdens de parade jaarlijks aan de ogen van duizenden bezoekers voorbij trekt. Een cultureel evenement dat zijn weerga in de wijde omtrek niet kent. Groter en grootser dan de drie oprichters in hun stoutste dromen hadden kunnen bevroeden.

En zo begint het verhaal over onze wagenbouwersgroep ook! Er waren eens drie mensen in De Zwaan het roerend met elkaar eens: de Brabantsedag parade kon wel wat vernieuwing gebruiken. Een nieuwe bouwgroep met enthousiaste bezoekers van De Zwaan en iedereen daar om heen! Onder het genot van een drankje waren de drie dolenthousiaste initiatiefnemers niet meer te stoppen. Uiteindelijk hebben ze eerst enkele sleutelfiguren benaderd om hen te helpen bij de beginfase (waaronder  drie kleinzonen van de oprichters van de Brabantsedag). En zo begon deze kleine, doch zeer gemotiveerde groep de nieuwe wagenbouwersgroep “Bloed, Zweet & Tranen” vorm te geven. In 2008 was de eerste deelname aan de optocht een feit. 

Inmiddels is “Bloed, Zweet & Tranen” , in de volksmond BZ&T, uitgegroeid tot een gezellige en gemotiveerde vriendenkring.

We nodigen je van harte uit om tijdens het bouwseizoen een kijkje te komen nemen!